مزونیدلینگ
1402/11/04
جای جوش و زخم، آثار سوختگی، لکههای پوست و ... همه از مشکلاتی هستند که هر کسی با داشتن آنها روی پوست صورتش دچار کاهش اعتماد به نفس میشود؛ اما خوشبختانه تمامی این مشکلات با روش نوین زیبایی مزونیدلینگ برطرف خواهد شد.
همانطور که میدانید زمانی که زخمی بر روی پوست ایجاد میشود، واکنش بدن این است که با افزایش کلاژنسازی و الاستیسیته پوست به خوب شدن سریع زخم ایجاد شده کمک کند؛ دانشمندان و پزشکان از همین کاری که بدن انسان برای بهبود زخمها انجام میدهد در خلق یک روش زیبایی جدید که مزونیدلینگ نام دارد استفاده کردهاند.
اگر کنجکاو شدهاید بدانید مزونیدلینگ چیست؟ چگونه عمل میکند؟ چه مزایا و معایبی دارد؟ و به پاسخ کلی سوال دیگر درمورد این روش نوین زیبایی برسید، ادامه این مطلب را دنبال کنید.
- مزونیدلینگ صورت چیست؟
- نگاهی کلی به میکرونیدلینگ و مزوتراپی
- تفاوت مزونیدلینگ با میکرونیدلینگ چیست؟
- نحوه انجام مزونیدلینگ چگونه است؟
- مزونیدلینگ مو چیست؟
- کاندیدای مناسب برای انجام مزونیدلینگ
- در چه مواردی نباید از مزونیدلینگ استفاده کرد؟
- مزونیدلینگ چه مزایایی دارد؟
- عوارض مزونیدلینگ چیست؟
- مراقبتهای لازم قبل از مزونیدلینگ
- مراقبتهای لازم بعد از مزونیدلینگ
- هزینه مزونیدلینگ به چه عواملی بستگی دارد؟
- نتایج درمان با مزونیدلینگ بعد از چه مدتی قابل مشاهده است؟
- تعداد جلسات درمانی و مدت زمان ماندگاری مزونیدلینگ
- بهترین زمان برای انجام مزونیدلینگ چه زمانی است؟
مزونیدلینگ صورت چیست؟
به زبان ساده مزونیدلینگ، روشی است که میتوانید از آن برای جوانسازی پوست و برای اینکه پوستی عاری از جای جوش، جای زخم، آفتاب سوختگی، لک و خطوط سطحی داشته باشید استفاده کنید؛ در این روش که با یک سری سوزن ظریف، زخمهای خفیفی بر روی پوست به وجود میآید تا تولید کلاژن و الاستین پوست به طور طبیعی افزایش پیدا کند؛ کوکتلهای مزوتراپی از طریق سوزنهای ظریف به عمق لایه مزودرم پوست فرستاده میشوند. منظور از کوکتلهای مزوتراپی مواد مغذی، آبرسان و مواد معدنی مورد نیاز پوست هستند که با تقویت سلولهای پوستی به احیا و بازسازی پوست کمک شایانی میکنند.
نگاهی کلی به میکرونیدلینگ و مزوتراپی
درواقع روش مزونیدلینگ برای جوانسازی پوست، ترکیبی از دو روش میکرونیدلینگ و مزوتراپی است که تصمیم داریم شما را به طور کلی با این دو روش آشنا کنیم.
در میکرونیدلینگ نیز توسط سوزنهای ریزی، حفرههای نازکی بر روی پوست ایجاد میشوند تا دو هدف را دنبال کنند؛ اول از همه اینکه سرمهای مخصوص به راحتی جذب پوست شده و نتایج ترمیم و بازسازی پوست حاصل شود؛ دوم اینکه میزان تولید کلاژن افزایش پیدا کرده و از این طریق چین و چروکهای صورت، جای جوش و زخمها سریعتر از بین بروند.
و اما در مزوتراپی برای جوانسازی، سفت کردن و بازسازی پوست از طریق سوزنهای ظریفی عصاره گیاهان، ویتامینها و هورمونها به پوست تزریق میشوند؛ که با افزایش متابولیسم و کلاژنسازی، باعث جوانسازی پوست میشوند.
بیشتر بخوانید:
تفاوت مزونیدلینگ با میکرونیدلینگ چیست؟
خیلی از افراد به اشتباه فکر میکنند که مزونیدلینگ همان میکرونیدلینگ است یا مزونیدلینگ نام دیگر میکرونیدلینگ است، درصورتی که اشتباه میکنند. شاید در هر دو روش مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاه مخصوصی که سوزنهای ظریفی دارد زخمهای کوچکی بر روی پوست ایجاد شود؛ اما در تعداد سوزنها و موادی که در هر روش برای تزریق به پوست استفاده میشود، تفاوت وجود دارد.
به گونهای که در مزونیدلینگ نسبت به میکرونیدلینگ تعداد سوزنهای خیلی بیشتری با عمق زیادی به پوست نفوذ میکنند؛ به همین دلیل است که در روش مزونیدلینگ نسبت به میکرونیدلینگ میزان سلولهایی که آسیب میبینند بیشتر است؛ از اینرو میزان کلاژنسازی پوست برای تولید سلولهای بیشتر و درنتیجه جوانسازی بیشتر و بهتر پوست نیز افزایش مییابد.
از طرفی اثر روش مزونیدلینگ با تزریق کوکتلهای مزوتراپی به پوست نسبت به روش میکرونیدلینگ چندین برابر است. البته دوره نقاهت میکرونیدلینگ نسبت به مزونیدلینگ کمتر است.
نحوه انجام مزونیدلینگ چگونه است؟
پزشک متخصص برای اجرای روش مزونیدلینگ بر روی پوست شما، ابتدا ناحیه مورد نظر را به صورت موضعی بیحس میکند؛ سپس با استفاده از دستگاه مخصوصی که دارای سوزنهای ظریفی است که به آنها سیستم درمانی سوزنی دیجیتال گفته میشود، کانالهای میکروسکوپی زیادی را بر روی پوست شما ایجاد میکند که به این کانالهای میکروسکوپی، میکرو پانچ هم میگویند. از طریق میکرو پانچها کوکتلهای مزوتراپی به درون لایه مزودرم پوست تزریق شده و کلاژنسازی پوست را تحریک میکنند تا از طریق بسته شدن منافذ پوست و اصلاح بافت آن، ظاهر پوست نیز بهبود پیدا کند.
مزونیدلینگ مو چیست؟
روش جدید مزونیدلینگ، تنها مختص جوانسازی پوست صورت نیست؛ بلکه از این روش برای جلوگیری از ریزش مو و تحریک پوست سر برای رشد مجدد مو نیز استفاده میشود. به گونهای که در روش مزونیدلینگ مو، با سرنگ مخصوصی موادی حاوی ویتامینها، اسیدهای نوکلئیک، کوآنزیمها و اسیدهای آمینه به پوست سر تزریق میشوند؛ این مواد علاوهبر اینکه پیازهای مو را به خوبی تقویت میکنند، فولیکولهای مو را نیز تغذیه کرده و درنتیجه موجب رشد مجدد موها میشوند.
کاندیدای مناسب برای انجام مزونیدلینگ
- افرادی که بر روی پوست آنها جای زخم و جوش وجود دارد.
- افرادی که پوست آنها شل است.
- افرادی که پوستی کدر، کم آب و بدون درخشش دارند.
- افرادی که بر روی پوست آنها چین و چروک و خطوط ظریف وجود دارد.
- افرادی که دارای لکههای تیره پوستی هستند.
- افرادی که دارای ریزش مو و کم پشتی مو هستند.
در چه مواردی نباید از مزونیدلینگ استفاده کرد؟
- در مواردی که پوست شما دچار تبخال شده است.
- در مواردی که صورت شما دارای جوش میباشد.
- اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید.
- اگر باید داروهای ضد انعقادی مصرف کنید.
- و اگر در صورت آسیبدیدگی پوست به کلوئید (گوشت اضافه) مبتلا شدهاید.
- اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی قرار دارید.
مزونیدلینگ چه مزایایی دارد؟
- افزایش کلاژنسازی و الاستیسیته با تحریک پوست
- بازگرداندن جوانی و زیبایی به پوست صورت
- درمان جای زخم و جوش
- درمان چین و چروکهای سطحی
- درمان فرورفتگیها و برجستگیهای سطح پوست
- درمان ترکهای چاقی و لاغری
- بهبود آثار سوختگی
- بهبود خاصیت کشسانی پوست
- از بین بردن پوست مرده
- درمان ریزش مو و رویش مجدد موها
- افزایش نفوذ ویتامینها به پوست
- افزایش و بهبود خونرسانی به پوست
عوارض مزونیدلینگ چیست؟
- ایجاد ورم و قرمزی بر روی ناحیه درمان شده
- پوسته پوسته شدن پوست
- به وجود آمدن التهاب در ناحیه درمانی
- بروز کهیر، سوزش و خارش در ناحیه مورد نظر در برخی از افراد
مراقبتهای لازم قبل از مزونیدلینگ
- قبل از انجام مزونیدلینگ در معرض آفتاب قرار نگیرید و یا پوست خود را برنزه نکنید چراکه این کار، احتمال بروز عوارض مزونیدلینگ را افزایش میدهد.
- دو هفته قبل از مزونیدلینگ از تزریق ژل و بوتاکس خودداری کنید.
- سه روز قبل از مزونیدلینگ از مصرف داروهای رتینول جلوگیری کنید.
- سه روز قبل از انجام مزونیدلینگ داروهایی که باعث افزایش غلظت خون میشوند را مصرف نکنید.
مراقبتهای لازم بعد از مزونیدلینگ
- در چند روز اول پس از مزونیدلینگ از رفتن به استخر، سونا و حمام خودداری کنید.
- تا 1 هفته بعد از مزونیدلینگ در معرض نور آفتاب قرار نگیرید.
- تا 24 ساعت بعد از مزونیدلینگ از لوازم آرایشی استفاده نکنید.
- ناحیه درمان شده را دستکاری نکنید.
- تا 1 روز بعد از مزونیدلینگ از انجام فعالیتهای ورزشی یا کارهای سنگین خودداری کنید.
هزینه مزونیدلینگ به چه عواملی بستگی دارد؟
از مهمترین عواملی که در محاسبه هزینه مزونیدلینگ نقش دارند میتوان به اجرت پزشک جهت انجام مزونیدلینگ، ناحیه مورد نظر برای درمان، مزونیدلینگ پوست یا مزونیدلینگ مو، قیمت کوکتلهای مزوتراپی، ایرانی یا خارجی بودن، برند آنها و همچنین میزان تزریق آنها به پوست اشاره کرد.
نتایج درمان با مزونیدلینگ بعد از چه مدتی قابل مشاهده است؟
پس از انجام مزونیدلینگ حدود 5 تا 7 هفته زمان نیاز است تا پوست به طور کامل بهبود پیدا کرده و فرد نتیجه استفاده از این روش زیبایی را مشاهده کند؛ البته این زمان برای هر فردی متناسب با ناحیه مورد نظری که در آن فرد تحت درمان قرار گرفته است متفاوت میباشد.
تعداد جلسات درمانی و مدت زمان ماندگاری مزونیدلینگ
با وجود اینکه مدت زمان ماندگاری مزونیدلینگ و تعداد جلسات درمانی با این روش در هر فردی متفاوت است؛ اما در اکثر موارد میزان ماندگاری روش مزونیدلینگ تا 6 ماه است و حداقل باید دو بار در سال از این روش استفاده کرد.
بهترین زمان برای انجام مزونیدلینگ چه زمانی است؟
جالب است بدانید که بهترین زمان برای استفاده از روش مزونیدلینگ در فصول سرد سال است؛ چراکه در زمستان عوارض مزونیدلینگ خیلی کمتر خودشان را نشان میدهند، چون تابش آفتاب کمتر است و به راحتی میتوان ناحیه تحت درمان را از تابش آفتاب دور نگه داشت؛ از طرفی در هوای سرد قرمزی و التهاب پوست پس از مزونیدلینگ کمتر خواهد بود و پوست زودتر ریکاوری خواهد شد.
دیدگاه خود را برای ما ارسال کنید